Met 30% van de wereldwijde uitstoot afkomstig uit voedselproductie, vonden Purvi Sankhla en Oscar de Vries dat het anders moest. Zo ontstond Yopla, een innovatief SaaS-platform dat horeca- en cateringbedrijven helpt duurzamere keuzes te maken. Door met AI de CO₂-footprint van voedsel te berekenen, geeft Yopla bedrijven inzicht in hun impact en biedt het concrete handvatten om deze te verbeteren.
Het idee voor Yopla ontstond in het geboorteland van oprichter Purvi Sankhla: India. “Ik groeide op in een landelijke omgeving en raakte geïnspireerd door de eenvoud van een duurzaam leven,” vertelt ze. “Yopla verbindt de traditionele levensstijl van duurzaamheid met de technologische voordelen van de moderne wereld. Met de juiste tools kunnen mensen en bedrijven eenvoudig duurzamere keuzes maken.”
Yopla richt zich primair op de B2B-markt, zoals restaurants, cateraars, cafés en hotels. “Met Yopla kun je precies zien wat de CO₂-uitstoot van een maaltijd is,” legt Purvi uit. “Dit helpt bedrijven om bewuster te kiezen en concrete verbeterpunten te identificeren. Het maakt duurzaamheid eenvoudig en overzichtelijk.”
Purvi, samen met haar partners Manisha Takale en Oscar de Vries, werkt hard aan de groei van Yopla. “Yopla wordt al door verschillende bedrijven in de foodsector ingezet, en we blijven samenwerken met trendsetters die samen met ons impact willen maken. Onze deelname aan The Connection heeft ons geholpen om waardevolle connecties te leggen en onze zichtbaarheid te vergroten. De komende tijd staan we op diverse pitch-events, zowel nationaal als internationaal, om onze missie verder uit te dragen.”
Met Yopla wordt duurzaamheid letterlijk op het menu gezet. Een stap naar een toekomst waarin voedselkeuzes bijdragen aan een betere wereld.
Ontdek hoe wij jou kunnen ondersteunen op jouw weg naar succes!
Meer weten over hoe Startups for Society jouw impact startup kan ondersteunen? Stel je vraag.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken we technologieën zoals cookies om apparaatinformatie op te slaan en/of te openen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen we gegevens zoals browsegedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Het niet toestemmen of intrekken van toestemming kan een negatieve invloed hebben op bepaalde kenmerken en functies.